Hovädzie mäso s kyslou kapustou

Porcie: 5

Ingrediencie:

 

500g hovädzieho mäsa
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
850 g kyslej kapusty
2 PL kokosového oleja
50g sušených sliviek
250g šampiňónov
2 PL červenej papriky
1 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL rasce
1 ČL morskej soli
700 ml vody

 

Postup:

 

V hrnci na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso a zamiešame. Mäso okoreníme, osolíme a opekáme ešte zhruba 5 minút. Následne mäso podlejeme 300ml vody, pridáme k nemu nasekané slivky, prepláchnutú kapustu a nakrájané šampiňóny. Všetko spolu premiešame, hrniec prikryjeme a mäso s kapustou dusíme 30-40 minút. Občas ho premiešame a ak treba, prilejeme trochu vody, aby sa mäso s kapustou nepripálilo.

Hotové mäso s kapustou servírujeme buď samostatne, alebo s opečeným pečivom alebo s inou oblohou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *