Kuracie prsia na mede s ryžou

Porcie: 4

Ingrediencie:

2 kusy kuracích pŕs
2 PL medu
2 strúčiky cesnaku
½ ČL mletého zázvoru
šťava z ½ pomaranča
4 PL olivového oleja
1 ČL mletej kurkumy
štipka soli
mleté čierne korenie

Príprava ryže:

500 g ryže
1 stredne veľká cibuľa
800 ml vody
100 g mrazeného hrášku
olivový olej
štipka soli

 

Postup:

Na oleji si v hrnci popražíme cibuľu a pridáme ryžu. Zalejeme to vodou a dusíme. Občas premiešame, poprípade dolejeme vodu.

Keď ryža zmäkne, pridáme hrášok a krátko podusíme.

Kuracie prsia opláchneme, nakrájame na malé kocky.

Na panvici si rozpálime olej, pridáme nakrájaný cesnak a krátko opražíme. Na panvicu pridáme kúsky mäsa, med, kurkumu, zázvor a okoreníme to soľou a čiernym korením.  Restujeme, kým nie je mäso mäkké (cca 15 minút).

Keď je mäso mäkké, pridáme šťavu z pomaranča a ešte krátko podusíme.

Po príprave oboch častí môžeme mäso zmiešať s ryžou a podávame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *